Centenari estrena del Ballet Triàdic

El Ballet Triàdic, en alemany Triadisches Ballet, és un ballet desenvolupar per Oskar Schlemmer. La seva estrena va ser el 30 de setembre, avui fa 100 anys a l’Stuttgart Landestheater, acompanyat per la música de Paul Hindemith.

L’escenografia i vestuari responien a l’estètica del Bauhaus. El ballet número “tres”, estava dividit en 3 seccions, que contenien 12 danses per les que es necessitaven 18 vestits. Cada secció estava relacionada con un color propi, i evolucionava des de l’ humor fins la serietat: la part groga donava un to alegre i burlesc, la roja por su caràcter ceremoniós i solemne i la negra por la mescla de la fantasia.

PD: Dedico aquesta entrada a la Caterina i al Niel que em van descobrir aquest ballet.

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s