135 anys de la primera vaga general a Chicago

En aquesta data, la paralització dels centres de treball dels EUA es va generalitzar i la vaga va afectar unes 12.000 fàbriques.

A Detroit (Michigan), 11.000 obrers van fer una marxa de 8 hores. A Nova York, una manifestació amb torxes de 25.000 treballadors va anar de Broadway a Union Square i 40.000 van fer vaga. A Louisville (Kentucky), més de 6.000 obrers, negres i blancs, van dirigir-se al National Park i van accedir plegats a l’edifici en què es prohibia l’entrada als afroamericans. A Chicago (Illinois), l’ànima de la vaga, es va parar completament la ciutat. L’endemà es va fer un miting dels obrers despatxats d’una empresa per protestar pels acomiadaments i la brutalitat de la policia, acció de la qual, en reprimir una altra protesta, va provocar sis morts i una gran quantitat de ferits. Els fets car ser l’orígen de l’1 de maigcom la data per reivindicar els drets dels treballadors.

Extret de El Punt Avui

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s