B-199614

IMG_20170729_140005Avui fa 60 anys que sortia de fàbrica el primer Seat 600, però no es van començar a matricular fins a finals d’any.

Entre l’any 1957 i 1973 se’n van fabricar 797419 unitats a la fatoria Seat de la Zona Franca de Barcelona. Diuen que el 1971 un de cada quatre vehicles en circulació era un 600. “Es un cotxe que molta gent va tenir entre els anys 60 i 70 i que va marcar les seves vides, perquè va associat a les primeres excursions, sortides a la platja, visites familiars, el viatge de nuvis… ” segons diu Xavier Marcet  a La Vanguardia (25/6/17).

B-199614 era la matrícula del primer cotxe que van tenir els meus pares, un Seat 600 que van comprar l’any 1959. A la foto surt el pare amb el flamant 600 que li acabaven de donar després de dos anys de llista d’espera. El Seat 600 de casa li deiem Vicenç i en les millors èpoques vam arribar a cabre-hi els pares i 6 germans. No em pregunteu com. Clar que pels anys 60 no hi havia ni cinturons de seguretat ni cadiretes…

És un cotxe associat a la meva infantesa, que a més d’anar-hi tots el carregàvem de bosses i maletes a la baca… I vinga carretera i manta: avui a la plaja de Castelldefels a la Pava; un altre dia a Sitges passant per les costes de Garraf; o al Monestir de Montserrat; el coll del Pollastre al Maresme; Vic, Ripoll, Puigcerdà, o a l’Ordal… La “gabassa” plena d’aigua que van comprar els pares ens permetia poder beure aigua a qualsevol indret i evitar deshidratacions, tot i que  calia anar en compte amb els líquids a l’estómac, ja que hi havia germans propensos al mareig… Aleshores el caos estava servit amb un “Recristina” del pare!

I us diré un secret 199614 va ser el nombre més gran que sabia dir sense problemes quan  era petita, i encara avui recordo llur significat.

PD: Dedico aquesta entrada als meus pares i a tots els meus germans i germanes, i al Vicenç que es va adaptar perfectament  com un membre més de la família nombrosa.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s