Roma

Aquestes impressions  són de quan vaig anar a Roma el març del 2001

En quant les meves “vacances” a Roma, la veritat és que m’hi hagués quedat uns quants dies més. Era el tercer cop que hi anava en menys de sis mesos i finalment he descobert la Ciutat Eterna: quin encant! Vaig estar voltant el dijous per la nit: Esglésies i places encantadores, Panteon, Obeliscs, Piazza di Espagna, Tíber, Fontana di Trevi inclosa i un munt més de racons encantadors.

Vaig sopar a la Piazza Navonna, prop de l’Hotel, -aquest cop de quatre estrelles, més polit i arreglat que l’anterior, però minúscul- on hi havia un noi que cantava amb una guitarra qualsevol cançó d’Elton John, Cat Stevens, Sting, Beatles, Bob Dylan, Eric Clapton … Quin regal per les orelles, l’esperit i la ment!.

Divendres em vaig llevar molt d’hora i vaig anar al Vaticà: no hi havia ningú. Dins la Basílica, per cert, d’unes dimensions espectaculars, tampoc hi havia ningú: vaig estarcontemplant la Pietat sola. Vaig baixar a la cripta de Sant Pere i de sobte van aparèixer un grapat de mossens que es disposaven a fer misses en un munt de llengües per les diferents capelles que hi havia, això també va ser un bon espectacle, i el laberint detombes, imatges de sants i santes també…

No vaig poder pujar a la Cuopola ni visitar la Capella Sistina, obrien a les 8 hores ijo aleshores havia d’estar de tornada. Així que com que encara tenia temps vaig anar a donar una volteta pel Colosseo i el Foro: un grapat de pedrotes però que parlen per elles soles.

Amb tot això no trobava cap taxi per retornar a l’Hotel i una mica més faig tard…

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s