Cases Ramon Almirall

Des que  he canviat de domicili passejo més per la Diagonal, especialment pel tram entre Francesc Macià i Passeig de Gràcia. Durant aquests darrers anys he descobert alguns edificis singulars i que ara podem gaudir millor amb la reforma de la Diagonal.

20150416_075218

Les cases Almirall, també conegudes com a cases de Ramon Almirall és un conjunt d’edificis amb façana unitària que ocupen una illa de cases entre la Diagonal, Muntaner, Aribau i Londres. Va ser projectat per Francesc Guàrdia entre 1928 i 1932. La composició de la façana es va repetint al llarg dels més de cent metres,  i està lligada per un llarguíssim balcó corregut al pis principal. L’ornamentació utilitza elements del repertori clàssic, frontons, mènsules, columnes i pilastres. Tot plegat dins un estil monumentalista d’influència francesa.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s