Avui eclipsi de sol, equinocci de Primavera i alineació sol-lluna-terra

Eclipsi a BCNAquesta és la millor imatge que hem pogut gaudir de l’eclipsi de sol d’avui a Barcelona, i és que el núvols no ens han deixat gaire més treva per poder copsar aquest fenòmen astronòmic tan especial…

L’eclipsi de sol d’avui ha estat total en una petita franja al nord de l’oceà Atlántic i a les illes Féroe i l’arxipèlag Svalbard. A la resta de l’hemisferi nord ha estat parcial. L’ombra de la lluna ha passat sobre la Península Ibèria de les 9:00 a les 11:30 del matí, i concretament a Barcelona ha estat d’un 63,4% en el moment de màxima ocultació a les 10:16.

El darrer eclipsi que vam poder gaudir va ser el 2005 i el proper d’aquesta magnitud el 2026. Esperem que llavor la climatologia sigui més benigna.

Però aquest fenòmen no serà l’únic durant aquesta setmana. L’alineació Sol-Lluna-Terra provocarà una enorme marea que en alguns punts del planeta podrà assolir 14 metres d’altura. És un fenòmen que  es produeix cada 18 anys, sempre proper a l’equinocci de primavera, el darrer va ser el 10/3/97 i el proper e 3/3/2033.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s