Les botigues de la Travessera de Gràcia

L’any 2010 el Tea Center Shop celebrà el seu 20è aniversari, de fet vaig ser una de les primeres clientes en comprar-hi. Aleshores quasi ningú prenia te, i va ser un plaer trobar una botiga que en venguessin, sense les infames bossetes de l’Hornimans. La botiga em va agradar i de seguida vaig provar el Gràcia Blend, del que me n’he fet una fidel seguidora i difusora.

Ara la Tea Center Shop ha obert un munt de botigues més per Barcelona i fora de la ciutat, i ha esdevingut una franquícia important. Però el comerç de la Travessera de Gràcia continua com aleshores,  i han incorporat alguns productes nous: te blanc, vermell, roibos… Tot i així té el mateix regust d’aleshores.

El Gràcia Blend, diria que forma part de mi, no puc evitar quan marxo per un cert temps emportar-me’n una mica i en moments de melangia de Gràcia i la seva gent, prendre una tassa d’aquest té em reconcilia i m’evoca les tardes de tardor a Gràcia, l’olor de pa i els carrers mullats…

Quan dius a la gent que la vas descobrir fa més de 20 anys hi ha qui no s’ho creu, ja que l’acaben de descobrir fa pocs dies.

La rellotgeria El Pendol

I parlant de botigues a la Travessera de Gràcia, em ve el cap la rellotgeria més petita del món, com deia l’anunci de la ràdio: el Pèndol. Dins, un gran rellotger ensenyava l’ofici al seu  fill i des de fa uns anys han obert un establiment més gran a Sant Gervasi. El Pèndol  que vaig conèixer s’havia reformat però ocupava una antiga porteria: tot i l’estretor de la botiga hi havia de tot: taulell, aparador, vitrina, taller…  El rellotger no parava d’obrir calaixets i portetes d’on sortien eines, làmpades, lupes, i cents de rellotges i joies, degudament ordenats, classificats, arrenglerats, distribuïts…

Aquesta entrada ha esta publicada en Gràcia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s