Trobant feina a LA

LA 25.10.1990

Estimats:

Fa una estona que he parlat amb vosaltres i això de poder-vos sentir tan bé de bon matí em fa posar contenta.

Ara estic dreta esperant el bus per tal d’anar a la feina que us he comentat. A continuació us explico amb més detalls i calma.

El govern de l’estat de Califòrnia junt amb el Ministeri d’Educació d’Espanya convoquen cada any un munt de places de 90 a 120 per a mestres espanyols que vulguin venir a LA a donar classes de llengua espanyola. Aquesta convocatòria està molt sol·licitada ja que paguen molt bé i a més la possibilitat de poder venir aquí, l’experiència… (Ara ve l’autobús). Doncs bé, resulta que jo m’hi vaig presentar cap a finals de març i després de dos mesos em van dir que no em podien agafar ja que el meu nivell d’anglès no era suficient tot i tenir un bon currículum com a mestra. Així és que em vaig quedar sense plaça!!! Malgrat això vaig demanar el nom del responsable i dimarts passat el vaig anar a visitar a l’ambaixada que hi ha a LA. Em vaig presentar i li vaig entregar el meu currículum, a més de fotocòpies del títol de mestra, cartes de l’Escola, i tots els papers conforme tinc permís per estar aquí… La meva intenció era fer-los saber que jo estava per aquí i que en cas de necessitar una suplència d’un mestre d’aquests, jo podia estar disponible. Em van dir que ja em dirien quelcom i que era difícil poder treballar en aquest programa ja que és una cosa molt ajustada i rares són les vegades que cal buscar algú.

El noi que m’estava parlant em va dir què tal escrivia a màquina ja que on sí que necessitaven algú era pel Centre de Recursos que estan montant, és a dir una Biblioteca enfocada als mestres espanyols que estan per aquí. El treball únicament fóra a hores i durant tres setmanes, fins que s’inaugurés la biblioteca. Jo vaig accedir i així és com un quart d’hora més tard ja em veus dins d’un auto atravessant LA de punta a punta per una autopista, i amb un ordinador… Anàvem cap a la Univertity of Southern California que a la Biblioteca d’Educació és on els han cedit un espai per creat aquest centre de Recursos… Així és que vam ensenyar el programa i vinga a introduir fitxes dels llibres. Vaig a preu fet però és un treball molt mecànic.

De moment he intentat no deixar les classes d’anglès on estava apuntada. Ja que l’objectiu principal és aprendre bé aquesta llengua. El fet de treballar em pot obrir portes i horitzons i això sempre és bo.

Sembla que estan contents de mi, a més els he donat algunes idees d’organització de Biblioteques; ho tinc bastant per la mà i la noia que ho porta sovint s’atabala!

Per anar a la biblioteca m’he de llevar a ¼ de 7 del matí -que és quan us he trucat- Entro a les 8 i tinc 45 minuts de trajecte!!!

És bonic sortir d’hora de casa: encara és fosc i es veu sortir el sol. Malgrat l’hora l’autopista és plena d’autos.

Bé, us he de deixar, he d’anar a anglès de 7 a 9 del vespre. A les classes de conversa, a veure de què xerrem avui… Com que hi ha gent de tot el món un tema de conversa són els plats de cada país. Jo he intentat explicar la paella! O el fricandó! Ara no em pregunteu què mengen a Indoxina, o al Tibet, encara em costa entendre quan parlen.

Fins la propera i un petó molt gran.

Violant

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes des de LA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s