Cartofília

mapaEstic llegint el llibre  Un mapa en la cabeza de Ken Jennings, i he descobert que pateixo cartofília: l’amor pels mapes!

M’agrada mirar mapes, llegir-los, descobrir indrets, seguir amb el dit els rius des del naixement fins al final ja sigui a un altre riu o llac o fins el mar,  mirar les costes, les muntanyes, les ciutats, les carreteres, i tots els altres símbols que hi ha…

Quan viatjo o vaig a qualsevol altre indret m’he de proveir d’un mapa en paper que em permeti interpretar el que veig i trepitjo. Els mapes virtuals també m’agraden però prefereixo els impresos. I no cal dir la passió pels Atles, mapes de carreteres, guies…

Davant d’un mapa d’un país, d’un plànol d’una ciutat, una ruta per la muntanya… em puc quedar embadalida hores i hores… Durant molts anys vaig tenir a casa una cortina de bany, comprada al Vinçon, que era un planisferi polític. Amb el temps vaig comprovar que els meus fills també s’estretenien mirant-lo.

Serà aquesta passió pels mapes la que em va portar a participar al CD-Atles de Catalunya, el primer atles virtual de Catalunya el 1992, i del qual us deixo l’article que vaig fer.

CD Atles de Catalunya

Durant el confinament la Primavera del 2020 llegeixo aquest article:

https://elviajero.elpais.com/elviajero/2020/04/16/actualidad/1587024626_817605.html

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Cartofília

  1. Griselda Gasulla ha dit:

    Doncs també dec ser cartòfila! Fa quatre o cinc anys vam tornar a Àreu, el darrer poble de la Vallferrera, potser la vall més recòndita del Pallars Sobirà, encaixonada entre Andorra i França. Va arribar un cotxe amb uns nois joves qeu em van preguntar: “¿Por dónde se va a Andorra?”. Me’ls vaig mirar, sopresa, i vaig estar temptada de constestar: “¿En coche o a pie por la montaña?” Perquè en cotxe havien de recular fins a Sort, fer el port del Cantó fins a la Seu d’Urgell i pujar fins a Andorra. Per la muntanya, havien de continuar fins al fons de la Vallferrera, al pla de Boet, Arcalís , pel circ de Baiau, creuar fins a Andorra. O la opció intermèdia, amb un 4×4 fins a Tor i el port de Cabús i entrar a Andorra per una ruta habitual de contrabandistes…Em vaig limitar a dir-los que havien de recular i en tenien per una bona estona…Quin mal que han fet els GPS!
    Una abraçada
    Griselda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s