Construir edificis sobre el permafrost

 

 

IMG_20170807_133156.jpg

Constuir edificis sobre el permafrost no és senzill.

Els  edificis es construeixen sobre columnes i separats del terra, aquest és l’únic sistema de construcció compatible amb el permafrost, aquests pilars donen estabilitat a tot l’edifici. A més, la distància entre l’edifici i el terra permet que la calor generada a l’interior dels habitatges es dissipi sense anar a parar directament a terra, fet que n’augmentaria el grau de fusió durant l’estiu i faria perillar l’estabilitat de l’edifici.

Després d’aquesta lliçó magistral d’adaptació a l’entorn, miro amb uns altres ulls els edificis d’Inuvik, tots alçats sobre els seus pilars. I ja no els veig com naus industrials d’un polígon desolat, potser perquè ara veig brillar en la rigidesa dels seus pilars una mostra ben pura d’enginy humà.

Extret del llibre On el dia dorm amb els ulls oberts, del periodista Toni Pou

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s