Fundació Ramón Pla Armengol

Per més que passin els anys sempre descobreixes llocs insòlits a la teva ciutat…

Però el que he descobert avui és d’aquells que, tot i haver caminat durant més de 10 anys pel costat de la reixa de l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat amb Cartegena,  mai hagués imaginat la història que s’amaga  en aquesta fantàstica finca de més de 4 ha d’extensió i llurs edificis.

Avui he traspassat la reixa… És una finca que arriba fins a la Ronda del Guinardó amb una alta reixa que amaga una bonica casa seu dels laboratoris Mas-Ravellat i he visitat la seu de la Fundació Ramon Pla Armengol.

C1-104

 

 

 

 

 

 

 

La casa és obra d’Adolf Florensa, arquitecte municipal de Barcelona. La façana que dóna a l’avinguda simula una masia catalana i era la casa del dr. Ramon Pla, llur família i treballadors, i la posterior que mira a Barcelona imita una villa veneciana de Palladio, va ser durant molts anys  la seu dels laboratoris Pla Ravetllat.

Sembla que estiguis en un altre món… un edifici imponent, una vegetació que ha fet desaparèixer la història al darrere de cada estàtua, font o brollador…

Dins la casa hem visitat la col·lecció de la dra. Núria Pla, una part de la col·lecció de mobles i  objectes d’arts decoratives espanyols especialment moble castellà entre els segles XIV i XIX: escriptoris,  secreters, costurers, bancs, alacenas… taules, cadires, poltrones, cornucòpies… Francament impressionant.

PLA-C-1681-3.psd_resized-0PLA-B-2025

Ara per ara la visita és gratuïta, i el proper divendres 21/5 participarà de la nit dels Museus… Val la pena descobrir aquest indret i visitar la col·lecció.

PLA-B-2000-4.psd_resized-0

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s