Esglesia de Santa Maria Reina a Barcelona

Un indret curiós i partat del brogit de la ciutat és l’Església de Santa Maria Reina que et transporta a la Florència i Venècia renaixentista. El campanar està copiat del campanille de Sant Marc de Venècia, la nau central és una còpia de la capella Pazzi de Brunelleschi a Florència, i la cúpula imita a la del batisteri de Sant Joan de Florència…

sta maria reina

L’església es troba al barri de Pedralbes, al districte de Les Corts de Barcelona. És obra de l’arquitecte i paisatgista Nicolau Maria Rubió i Tudurí, qui la va dissenyar en estil neorenaixentista, amb una forta influència de Brunelleschi. Fou construïda entre 1922 i 1936, com una filial del Monestir de Montserrat —inicialment es va anomenar Església de Santa Maria de Montserrat de Pedralbes— i, igual que aquest, pertany a l’ordre benedictí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Barcelona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s