Vareta de lavanda

Instruccions:

1. Talleu 19 flors de lavanda amb tiges llargues. Podeu utilitzar més o menys,però necessiteu un nombre senar.

2. Traieu les fulles i els pètals a més de 6 cm de la part superior de cada tija de lavanda.

3. Talleu un tros llarg de cinta. Uns 60 cm per a una cinta de 5 mm o 120 cm per a una cinta  de 3 mm. Amb una cinta més fina, podreu fer més embolcalls al voltant de l’espígol i, per tant, necessitareu un tros de cinta més llarg.

4. Reuniu les flors en un ram amb les bases de les flors alineades. Lligueu un extrem de la cinta al voltant de les tiges verdes, sota la base de les flors.

5. Utilitzeu l’ungla del polze per suavitzar la tija directament sota la cinta: podeu prémer la tija suaument amb l’ungla. Quan doblegueu la tija, el plec creat amb l’ungla del polze permetrà que la tija es plegui sense trencar-se en 2 peces.

6.  Doblegueu suaument les tiges cap avall sobre les flors.

7. Teixiu les cintes per sobre i sota de les tiges treballant en el sentit de les agulles del rellotge. Heu d’alternar una i una per sota, però podeu provar altres variacions. Quan feu el vostre primer cercle complet, assegureu-vos que aleshores aneu per sota de les tiges que aneu passant a la fila anterior. Això sempre hauria de ser cert mentre continueu en espiral al voltant de l’espígol. Estireu la cinta a mesura que aneu, comprimint les flors a mesura que aneu. Això és important perquè a mesura que les flors s’assequin es reduiran de mida.

8.  Quan el vostre teixit cobreixi les flors, fixeu la cinta a la base de les flors amb mig nus i estireu fort. Talleu un altre tros de cinta i lligueu un llaç al voltant del nus.

9. Talleu les tiges perquè quedin uniformes a la longitud desitjada. Podeu retallar la vostra cinta de teixit a l’arc o utilitzar-la per embolicar les tiges. Si emboliqueu les tiges, feu un altre nus a la part inferior i retalleu l’excés de cinta.

PD: Dedico aquesta entrada la Ma. José i a l’Alicia que em van donar la idea. Moltes gràcies!

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s